Спеціальні потреби

Президент Буш відвідав одну із київських шкіл  (ВІДЕО)


Під час свого перебування в Україні Джордж Буш відвідав одну з київських шкіл. Ідею включити цей пункт до програми візиту подав Корпус миру США. Школу обрали рядову, не елітну – хіба що з посиленим вивченням англійської мови. Проте американського президента настільки зацікавила зустріч з українською молоддю, що, всупереч регламенту, він пробув там майже годину – спілкувався з школярами та переглянув скетч на тему боротьби зі СНІДом.

У 57-ій київській школі тільки й розмов, що про візит Буша, який відбувся у вівторок.

“Був мандраж”, – зізнається учень 11 класу Євген Долгов. Як він каже, коли за тиждень до візиту старшокласників повідомили, що до них прийде поспілкуватися американський президент, ніхто спершу не повірив:

“Ми думали, що це розіграш, адже він приїхав першого квітня, і вся школа думала, що це розиграш”.

Проте зранку першого квітня у школі встановили металошукачі, з’явилася президентська охорона – люди з вівчарками, снайпери на даху. За сценарієм, 20 відібраних директором учнів мали зустріти поважного готя в музеї історії школи. На цьому всі формальності закінчилися. Як розповідає одинадцятикласниця Дарія Ніколаєва, їй так і не знадобилися заготовлені заздалегідь репліки-привітання:

“Коли він зайшов, він просто нам всім сказав “Привіт!”, як проста людина, ніби він нас знає”.

Замість запланованих двох хвилин, Президент США провів у дружній розмові з школярами півгодини. Його розпитували про політику і про особисте.

“Він розповів, що у нього дві доньки і що йому важче впоратися з двома доньками, ніж з усією державою”, – згадує одинадцятикласник Артем Веселов. Як він додає, на запитання про його мрію американський президент відповів, що мріє стати дідусем.

Джордж Буш подарував школярам стильні блокноти зі своїм факсиміле, а від них отримав у подарунок футболку з емблемою школи. Він також залишив, разом з дружиною Лорою Буш, записи в шкільній книзі історії. Відтепер це найважливіший експонат у шкільному музеї, каже директор школи номер 57 Віктор Денисенко:

“Це була історична подія для школи, в нас є музей історії школи, і це сторінка, яка запам’ятається назавжди”.

Інше за темою

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG