Спеціальні потреби

Виступ Ющенка в Раді заплановано на 4 березня


Віктор Ющенко продовжує стукати у двері Верховної Ради. А там досі не визначилися, чи хочуть бачити президента і чути тези його щорічного послання до народу України. Минулого року виступу Ющенка в Раді не було, оскільки там панувала антипрезидентська більшість. Тепер ті ж регіонали та комуністи блокують роботу і вже раз не пустили Ющенка. Тепер його виступ запланували на 4 березня.

Про це заявив голова Верховної Ради Арсеній Яценюк, коментуючи підсумки засідання робочої групи з розблокування роботи парламенту. За його словами, було б знаковим, якби робота парламенту відновилася з щорічного звернення президента. Тому робоча група передбачила в розкладі засідань, що це звернення буде виголошено у вівторок.

Чи вдалося депутатам домовитися щодо зняття блокади достеменно не відомо, остаточне рішення ухвалюватимуть лідери фракцій на погоджувальній раді у понеділок. Але, як заявив член робочої групи Микола Томенко, депутатам вдалося знайти компроміс у головному публічному питанні щодо НАТО. Члени робочої групи із розблокування роботи парламенту домовилась, що у постанові Верховної Ради щодо вступу України в НАТО буде записано, що рішення про набуття членства в Альянсі ухвалюватиметься парламентом після референдуму.

Всі, окрім комуністів, попередньо домовились у вівторок, 4 березня, першим питанням ухвалити постанову щодо процедури вступу України в НАТО.

Арсеній Яценюк каже, що текст політичної угоди вже погоджено, до нього входить протокол порозуміння, а також проект розкладу засідань парламенту. Кадрових питань станом на сьогодні там немає.

Інше за темою

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG