Спеціальні потреби

Яценюк перебуває з вiзитом у Брюсселi


Спікер українського парламенту Арсенiй Яценюк перебуває з дводенним вiзитом у Брюсселi, де вiн прокоментував ситуацію у Верховній Раді та обговорює з чиновниками Європейського союзу про полегшення доступу українських товарів на ринки країн ЄС та про підписання з ЄС нової поглибленої угоди.

Голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк не підтримує ідею проведення дострокових парламентських виборів. Про це спікер українського парламенту заявив у Брюсселі, де перебуває із дводенним візитом. В той же час він визнав - якщо парламент не працює протягом 30 днів, то Конституція дає президенту право його розпустити. На думку спікера, ймовірність проведення виборів залежатиме від позиції парламентських політичних сил.

Виступаючи англiйською, вiн сказав наступне: «Особисто я не бачу політичної кризи. Так працює демократія. Так вона працює в так званих перехідних суспільствах. І це тривалий процес – поки країна стане більш зрілою».

Із українським спікером погодився і президент Європарламенту Ганс-Ґерт Пьоттерінґ.

«Вам звичайно ще довго йти до стабільної економіки і демократії. Ми заохочуємо наших друзів і в Києві, і в цілій країні працювати для своєї країни. Чим успішнішими і наполегливішими вони будуть, тим більше шансів, що ви наблизитеся до Європейського союзу. Ми заохочуємо наших друзів в Україні продовжувати реформи. Ми сподіваємося, що наші добрі стосунки стануть ще кращими».

За словами Яценюка, саме зближенню із ЄС і присвячений його візит до Брюсселя.

«Ми говорили про нову поглиблену угоду про співпрацю і зону вільної торгівлі. Ці два документи будуть розглянуті Європарламентом після заверешення переговорів».

Українські урядовці сподіваються домовитися про лібералізацію торгівлі із Європейським Союзом вже до кінця року. Брюссель пообіцяв Києву почати переговори як тільки Україна стане членом СОТ.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG