Спеціальні потреби

Серед журі телевізійної нагороди “Еммі” була українка  (ВІДЕО)


У Нью-Йорку відбулася 35 міжнародна телевізійна нагорода “Еммі”. Аби пройтися по червоному килимі на церемонію приїхали номінанти із 16 країн світу. Величезна команда журі обирала кращих. До суддівського складу вперше увійшла і представниця України.

Неабияку увагу до себе привернув колишній віце-президент США Альберт Ґор. Він удостоївся нагороди за роль у започаткуванні кабельного та інтернет-телеканалу “Каррент ТБ” та внесок, зроблений у висвітлення проблеми глобального потепління.

Президент Міжнародної академії телевізійних мистецтв Брюс Пейзнер “Еммі” зазначив, що нагорода Альберта Ґора визначає людину, яка зробила вклад в ціле суспільство.

Сам Ґор так пояснив ідею, яка стоїть за створенням інтернет-телеканалу “Каррент ТБ”:

“Я мав ідею створити щось таке, що б демократизувало середовище телебачення і дало людині нагоду самій формувати продукт замість того, щоб просто дивитися. Тепер третина наших програм це речі, створені нашими глядачами. І це я називаю демократією в найпотужнішому середовищі, яке коли-небудь існувало – телебаченні”.

Втім, не лише Ґор був цього вечора у центрі уваги. Більшість телевізійних нагород отримали британські телешоу, які перемогли в семи категоріях. Єдиними не британськими переможцями стали Польща – за її програму ‘‘Магічне дерево’’, та голландець П’єр Бокма – за роль у стрічці “Обраний”. Свої емоції ледве стримувала британка Вікторія Вуд, яка була номінована на премію “Краща акторка”:

“Ми сильно переживали, адже це міжнародна подія і подорож сюди, у Нью-Йорк, була дуже зворушливою”.

До складу журі, яке обирало переможців, вперше за усі 45 років існування “Еммі Інтернешнл” увійшла представниця України. Незалежний продюсер Марина Шкуропат запевняє – організатори цього міжнародного телевізійного фестивалю бачать неабияку перспективу в українському телебаченні:

“Вони б дуже хотіли знати, що відбувається в Україні, чим ми живемо, що нас турбує, що ми проводимо у телевізійній галузі”.

Наразі керівництво “Еммі” пропонує Україні наступного року провести презентацію робіт місцевого телевізійного ринку аби подивитися, що він може запропонувати Європі та світу. Марина Шкуропат уже сьогодні запевняє – українці мають що показати:

“Я бачу, що цього року вже є якийсь прогрес. Українські роботи вже брали участь у міжнародному фестивалі цієї осені. Є перша нагорода за кращу жіночу роль. Тобто у нас є шанс”.

Ну а сьогодні з організаторами “Еммі” вже ведуть переговори про те, аби наступний європейський півфінал міжнародної телевізійної премії у 2008-му році провести саме в Україні.

Відео - найголовніше

Реакція на виступ Блінкена з гітарою в Києві. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00
XS
SM
MD
LG