Спеціальні потреби

У Пакистані продовжуються арешти опозиційних лідерів


Адміністрація США закликає президента Пакистану Первеза Мушарафа скасувати надзвичайний стан, щоб створити в країні умови для проведення вільних і чесних виборів.

Тим часом колишнього прем'єр-міністра і головного опозиційного лідера Беназір Бгутто все ще утримують під домашнім арештом. Наразі вона збирає опозиційних лідерів, що виступлять з нею проти Президента Мушарафа.

Екс-прем'єр-міністр у вигнанні Наваз Шаріф уже заявив про свою підтримку Бгутто, однак додав, що ця справа буде нелегкою, оскільки більшість опозиційних лідерів уже сидять за ґратами.

Поліція Пакистану арештувала колишню зірку гри в крикет та опозиційного політика Імрана Хана після того, як він вперше з'явився на публіці від того часу, як був запроваджений надзвичайний стан. Хан вийшов для того, аби виступити з промовою до студентів одного з університетів східного міста Лагор. Хана арештували невдовзі після прибуття в навчальний заклад. Йому висунуто обвинувачення згідно з законом про антитероризм. За це Хана можуть засудити до довічного ув'язнення або навіть до смертної кари.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG