Спеціальні потреби

З дня найбільших терактів у США минає шість років  (ВІДЕО)


Виповнюється шість років з дня терористичних атак 11 вересня у Сполучених Штатах. Цього дня від дій терористів загинуло понад три тисячі безвинних людей.

Бiля Пентагону споруджують меморіальний комплекс на честь пасажирів і членів екіпажу літака Американських авіаліній та тих цивільних і військових працівників Міністерства оборони, які загинули після того, як у приміщення Пентагону врiзався викрадений терористами літак.

Меморіальний парк Пентагону складатиметься зі 184 окремих елементів на честь кожної жертви. Вони будуть розташовані в порядку, що відображує вік кожного загиблого – від трьох до сімдесяти одного року.

Меморіальний директор Пентагону Розмері Діллард: “Кожен має пам’ятати про цей день. Навіть через сто років. Наша свобода дуже важлива. І ми сподіваємося, що коли люди приходитимуть до цього меморiалу, вони пам’ятатимуть про важливість нашої свободи”.

Томас Гайденберґер втратив того дня свою дружину – стюардесу Американських авіаліній:

“Це дає людям можливість вшанувати пам’ять не лише тих, хто загинув того дня в Пентагоні, але трьох тисяч жертв терористичної атаки 11 вересня”.

На сьогодні споруджено близько 50% меморіалу. Очікується, що будівництво буде завершено через рік – на наступну річницю атак. А на місці двох веж-близнюків у Нью-Йорку поки що спостерігається мало прогресу. Голова однієї із залучених у відбудову компаній Аві Шік визнає, що частина проблеми полягає у нестачі комунікації між партнерами:

“Дуже довго у минулому всі сторони сиділи у власних офісах та розробляли свої власні проекти”.

Втім, Aві Шік запевняє, що ця проблема залишається в минулому.

Представник іншої компанії з розвитку Мангеттану Лері Сілверстiн обіцяє, що будівництво переважної кількості структур розпочнеться в найближчі шість місяців:

“Будинки досягнуть рівня землі через рік після початку будівництва. І після того, ви побачите, що вежi номер три та чотири будуть відбудовані до 2010-го року”.

Всі сторони залучені до відбудови мiсця атак у Нью-Йорку переконані, що їм вдасться закінчити роботи до 2012-го року. Серія веж охоплюватиме спіраллю меморіал тим, хто загинув 11 вересня. Центральна частина меморіалу та Музей 11 вересня матиме вигляд двох порожніх квадратних площ посередині фонтану, який вже отримав назву “Відчуваючи порожнечу”.

Інше за темою

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG