Спеціальні потреби

За наступних півстоліття населення США зросте на 50%


Імміграція залишається у центрі уваги громадськості та претендентів на посаду президента США. Між тим нове дослідження вказує на те, що населення Сполучених Штатів зросте на 50% протягом наступних півстоліття і що 60% зросту відбуватиметься за рахунок нових іммігрантів. Незалежна дослідницька організація “Центр вивчення імміграційних питань” нещодавно оприлюднила результати цього дослідження.

Згідно з результатами дослідження, щороку населення США поповнюється на мільйон двісті тисяч нових мешканців. Відбувається це за рахунок легальної та нелегальної імміграції і переважно з країн Латинської Америки. Дослідники прогнозують, що до 2060-го року населення США зросте з теперішніх 301 мільйона до 468, що матиме вагомий вплив на ринок праці, розвиток міст та природне середовище.

Автор звіту Стівен Камарота каже: “Зріст на 167 мільйонів, передбачений для США у наступні 53 роки дорівнює населенням Великобританії, Франції та Іспанії взятих разом”.

Камарота зазначає, що його прогнози не враховують збільшення напливу іммігрантів до США:

“Протягом останніх 50 років імміграція збільшується. Якщо ця тенденція продовжуватиметься, то зріст внаслідок імміграції перевищить прогнозованих 105 мільйонів. Слід зазначити, що більшість із цих людей будуть легальними іммігрантами”.

Учасники круглого столу висловили різні погляди щодо питання, чи наплив нових іммігрантів матиме позитивний чи негативний вплив на життя у Сполучених Штатах.

Представник Американського Інституту підприємництва Бен Ваттенберґ зазначає: “В Америці завжди існував нативізм, анти-іммігрантські настрої. Сто років тому про євреїв казали, що вони неохайні, темні люди і говорять з сильним акцентом. Але їхні діти та онуки стали лауреатами Нобелівської премії і мали вплив на глобальну культуру. Про кожну етнічну групу можна сказати, що спочатку її тут ненавиділи”.

Стівен Камарота у своєму звіті зауважив, що зріст населення може призвести до погіршення якості життя в країні, але не обов’язково. Серед іншого зріст населення може сприяти розвитку бізнесу. Що Сполученим Штатам потрібно – вважає він – так це чітка політика щодо імміграції і зросту населення.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG