Спеціальні потреби

Янукович і Путін говорили про енергетику і авіабудування


Прем’єр Віктор Янукович сьогодні здійснив короткий візит до столиці Росії, де зустрівся з Президентом цієї країни Володимиром Путіним. Офіційно повідомляється, що сторони обговорили питання економічного співробітництва між країнами. Однак, йшлося і про енергетику.

Віктор Янукович досить часто їздить до Росії, особливо перед виборами. Кілька днів тому прем’єр лише повернувся з лікування з Алтаю. Але, як він сам твердить, тоді він не мав жодної політичної зустрічі. Сьогодні ж Янукович зустрівся з першою особою Росії – Президентом Володимиром Путіним. Сталося це під час авіакосмічного салону “Макс-2007” у Москві, відтак офіційно говорили про спільне ракето- та авіабудування. Втім, в офіційному прес-релізі також вказано, що серед іншого український прем’єр та російський президент говорили про “питання паливно-енергетичного комплексу, зокрема, шляхи забезпечення стабільної роботи енергосистем та транзит нафти і газу в Європу”.

А вже за кілька годин Голова правління НАК “Нафтогаз України” Євген Бакулін заявив, що Україна і Росія ведуть переговори про можливі варіанти обміну активами в нафтогазовій сфері.

“Рішень ми не ухвалюємо, але обговорюємо”, – пояснив Бакулін. За його словами, Україна і Росія обговорюють можливі варіанти споживання російського газу об’ємом 50-55 млрд кубометрів на рік. В обмін на це, як відомо, пропонується повернутися до ідеї створення україно-російського газотранспортного консорціуму, згідно з умовами якого частина стратегічної української газової труби перейде у власність росіян.

Мова про це традиційно заходить перед виборами, коли деякі українські політики потребують підтримки північного сусіда. Водночас, український парламент не так давно схвалив закон, згідно з яким не може відбуватися жодного продажу майна в газотранспортній системі України.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG