Спеціальні потреби

Американській економіці загрожує рецесія?


Літо 2007 ввійде в історію США, як період економічної нестабільності. Тема економіки залишається провідною на американських телеканалах. Американські споживачі, від витрат яких залежить розвиток економіки, особливо відчувають на собі ці коливання.

Найбільше занепокоєння викликає ринок нерухомості, який донедавна процвітав у США, а тепер різко падає. Як також будівництво нового житла, що вперше за 10 років сягнуло рекордно низького рівня.

Рік тому, фактично, всі могли взяти позичку на помешкання чи автомашину. Але ці часи відішли в минуле. А якщо позички дорожчають, споживачі витрачають менше.
Аналітики ринку зазначають, що високі ціни на бензин, сповільнення ринку нерухомості, зростання цін на продукти харчування є тягарем для споживача.

Однак Президент Буш не поділяє занепокоєнь економістів і аналітиків:

“Від 2003 року в країні було створено понад вісім з половиною мільйона робочих місць. Протягом чотирьох років спостерігався невпинний ріст економіки”.

Але американців старшого віку турбує не сьогодення, а майбутнє. Один із пересічних американських споживачів Чарлі Малов зазначає:

“Я більше стурбований майбутнім наших дітей. Я не впевнений, що вони зможуть придбати власний будинок, як ми це зробили у їхньому віці”.

Тож чи загрожує американській економіці рецесія? Президент Буш вважає, що ні. Інфляція і безробіття перебувають на низькому рівні, каже він, а ріст економіки за останній квартал цього року склав майже 4%.

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG