Спеціальні потреби

Мегаблок “за” скасування депутатської недоторканності


“Доторкнись до депутата!” – закликає виборчий блок “Наша Україна – Народна самооборона”. Всеукраїнська акція під такою назвою має на меті зібрати мільйони підписів за скасування депутатської недоторканності. Як заявив лідер блоку Юрій Луценко, це ключ до подолання корупції в країні:

“Сьогодні ми потребуємо народної підтримки. Хочемо краще жити – поставте свій підпис з вимогою скасувати депутатську недоторканність, вимогу під тим, щоб ваші майбутні депутати служили людям, а не своїм вождям, не своїм паханам”.

Ініціатори акції почали із себе. На мітингу перед Українським домом, в присутності сотень активістів Юрій Луценко першим поставив підпис під вимогою скасувати депутатську недоторканність. Слідом за ним це зробила вся перша п’ятірка виборчого блоку – лідер “Нашої України” В’ячеслав Кириленко, міністр оборони Анатолій Гриценко, міністр закордонних справ Арсеній Яценюк, голова Європейської партії Микола Катеринчук.

Як заявив, ставлячи свій підпис, В’ячеслав Кириленко, усі кандидати, що йдуть до парламенту за списком блоку, зобов’яжуться голосувати за закон про скасування депутатських пільг, привілеїв і недоторканності:

“Ми прийняли це рішення і чекаємо відповіді наших політичних опонентів, які мовчать, бо не хотіли би скасовувати депутатську недоторканність. Але ми примусимо це зробити і Партію регіонів, і комуністів, і соціалістів”.

Лідери блоку “Наша Україна – Народна самооборона” переконані, що за скасування депутатської недоторканності виступає більшість українців, причому як з “помаранчевого”, так і з “біло-блакитного” табору. Як сподіваються ініціатори акції, під тиском мільйонів зібраних підписів майбутня Верховна Рада прийме рішення, якого вимагає народ.

Нагадаємо: з ініціативою скасування депутатської недоторканності 20 червня виступив Президент України Віктор Ющенко. Про намір винести це питання на референдум, одночасний з виборами, заявила також лідерка БЮТ Юлія Тимошенко.

А тим часом недоторканність народних депутатів є нормою Конституції, і для внесення змін до основного закону необхідна конституційна більшість, тобто 300 голосів.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG