Спеціальні потреби

Юлію Тимошенко позбавили депутатських повноважень


Олександр Мороз сьогодні знову читав заяви депутатів про вихід із фракцій. Цього разу там були прізвища Миколи Томенка, Петра Ющенка та Юлії Тимошенко. Таким чином зачитано заяви 105 депутатів, і для того, аби Верховна Рада втратила чинність необхідно зачитати ще 45 заяв. Юлія Тимошенко сподівається, що це станетсья вже завтра і тоді на парламенті 5-го скликання можна буде поставити хрест.

Натомість самій Тимошенко сьогодні нагадали, що разом з мандатом вона втратила і депутатаську недоторканість. Регіонал Василь Кисельов заявив, що збирається передати до прокуратури матеріали, що стосуютсья поруешнь лідерки БЮТ. Про що саме йдеться, регіонал не пояснив.

Загалом, представники Антикризової коаліції критикують опозицію у затягуванні виборчого процесу. Зокрема, саме їх вон звинувачують у блокуванні роботи Центральної виборчої комісіїх. Такий розвиток подій може призвести до того, що вибори 30 вересня відбудуться як наслідок силового варіанту, – каже координторка коаліції Раїса Богатирьова.

Водночас, як коаліція так і опозиція поступово готуються до виборів. Богатирьова впевнена, що в новому парламенті утвориться така ж сама коаліція регіоналів, соціалістів та комуністів. Натомість два помаранчеві табори – Блок Юлії Тимошенко та об’єднання “Нашої України” з Луценком та правицею знову формують виборчі списки.

На цьому фоні лунають постійні звинувачення влади та опозиції. Тепер спільних рішень та компромісів чекають від чергового засідання РНБО, призначеного на найближчий час.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG