Спеціальні потреби

Знято фільм про журналіста, вбитого у Пакистані


Днями у Каліфорнії програму для журналістів назвали іменем Деніела Перла – журналіста газети “Вол-Стріт Джорнал”, якого викрали та вбили у Пакистані 2002-го року. А 22-го червня цього року на екрани США виходить кінострічка “Могутнє серце”, основою якої стала книжка, написана дружиною журналіста. Маріана Перл у момент трагедії жила з чоловіком у Пакистані. У книжці вона розповіла про життя з Дені та перші дні і місяці її відчайдушних намагань знайти чоловіка, а потім правду про його смерть.

Кіноверсію історії про викрадення та страту журналіста, американського єврея у Пакистані вирішила зробити продюсерська компанія відомого актора Бреда Піта. Головну роль, Маріани у стрічці зіграла його партнерка Анджеліна Джолі. Вона каже, що пережила трагедію разом з своєю героїнею:

“Як і багато людей, я пам’ятаю як це трапилось і я пам’ятаю інтерв’ю Маріани, яке я дивилась по телебаченню вдома як звичайна жінка. Я знала, що вона вагітна і переживала як вона себе почуває. Ми всі очікували, що Дені повернеться додому. Я пам’ятаю це просто як глядач. А з того часу, як я прочитала її книжку і познайомилась з нею, а вона надзвичайна жінка та подруга тепер, я справді вірю у ті ідеї, які вона відстоює і це те що турбує нас усіх”.

Анжеліна намагалась не лише передати обставини трагедії та характер героїні, але й відтворити її жести, реакцію, французький акцент, адже Маріана народилася у Франції. Фільм наповнений розчаруванням, безвихідністю і сподіваннями Маріани, які з’являлись і зникали з кожним наступним днем очікування повернення чоловіка додому.

Стрічка вийде на екрани у США наприкінці червня, а в широкий прокат у вересні цього року. З часу трагедії минуло п’ять років. Як і дружина, батьки вбитого журналіста намагаються зберегти його пам’ять.

Днями програму старших класів з журналістики у каліфорнійській школі, де Деніел Перл провів свої останні шкільні роки, назвали його іменем. Батьки Деніела кажуть, що ця програма буде продовженням його пам’яті.

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG