Спеціальні потреби

В Іраку знайшли тіло американського солдата


В Іраку знайдено тіло, як припускають, одного з американських солдатів, яких викрали бойовики “Аль-Кайди” 12 травня. За повідомленням іракської поліції, тіло в американській військовій формі знайшли в річці Євфрат. Убитого уже передали представникам американської армії для опізнання. Наразі проводять розслідування.

Нагадаємо, що тисячі американських та іракських сил були задіяні у пошуках зниклих солдатів. Також за повідомленням командування США, семеро військовослужбовців і двоє морських піхотинців загинули у вівторок у результаті серії вибухів та збройних сутичок в Іраку.

Між тим військові командири та дипломати в Іраку завершують підготовку нової стратегії для стабілізації ситуації у цій країні.

Головне завдання плану, як пише газета “Вашингтон Пост”, спонукати усі сторони конфлікту в Іраку досягти домовленості на національному та місцевому рівнях, щоб таким чином знайти свого роду політичний вихід замість військового протистояння. Але при цьому має бути виконано три завдання – захист громадян, формування дієвого уряду та очищення політичного і військового керівництва Іраку від тих, хто протидіє налагодженню порядку. План передбачає перебування великої кількості американських військових в Іраку до 2008-го року.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG