Спеціальні потреби

Напередодні виборів уряд підвищить пенсії та зарплати


Виборча кампанія в Україні стартувала. Це можна зрозуміти хоча б з того, як багато почали говорити політики про соціальний захист українців. Якщо раніше цією темою опікувалися переважно опозиціонери, то тепер про неї найчастіше говорить влада. Уряд виправдовується, мовляв, пенсії та зарплати не підвищували, доки не добилися росту економіки. Перший віце-прем’єр Микола Азаров зазначив:

“Уряд не перенавантажував бюджету надмірними соціальними зобов’язаннями. Додаткові надходження до бюджету та відновлення макроекономічної стабільності дали можливість вже у березні цього року прийняти рішення про суттєве збільшення соціальних видатків”.

Натомість опозиціонери називають це виборчою риторикою Віктора Януковича. Виборці ще не забули, як перед президентськими виборами його уряд різко підняв пенсії, внаслідок чого у Пенсійному фонді утворилася дірка. Тепер Микола Азаров знову говорить про зростання пенсій, а також виплат малозабезпеченим категоріям населення:

“За підтримки парламенту було внесено зміни до закону про бюджет 2007-го року щодо збільшення пенсій, заробітних плат та підвищення соціальних стандартів”.

Вже зараз, економісти порахували скільки коштуватимуть передвиборчі обіцянки щодо підвищення соціальних виплат від уряду Януковича – біля 15 мільярдів гривень. Так що експерти в один голос знову кажуть про серйозний позитив від дострокових виборів – рівень стандратів в Україні знову зросте. А чи реальним виявиться цей платіжний тягар для української економіки буде з’ясовувати вже насутпний уряд. Після виборів.

Розсилка

Відео - найголовніше

Реакції західних експертів на саміт BRICS. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:19 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG