Спеціальні потреби

Вивчення китайської та арабської найпопулярніше у США


Не багато американців порівняно, наприклад, з європейцями знають дві і більше іноземних мов. Американська Національна дослідницька рада оприлюднила результати дворічних досліджень, метою яких було визначити яким чином можна покращити рівень вивчення іноземних мов та культур інших країн загалом в американських навчальних закладах.

Дослідження показало, що все більше молодих американців вивчають іноземні мови. Ще 50 років тому, в епоху "холодної війни", найпопулярнішою для вивчення була російська мова. Зараз все більше студентів у США віддають перевагу китайській чи арабській мовам.

Представник Національної дослідницької ради Майкл Леммон каже:

"Китай став однією з найбільш розвинутих і потужних країн на міжнародній арені. Так само ми бачимо серйозне розширення арабських програм. Я прогнозую, що за ними підуть мови хінді та фарсі".

Члени комітету ради переглянули 14 програм вивчення іноземних мов в американських навчальних закладах. Вони також відвідали низку університетів та мали зустрічі зі студентами. Голова комітету Дженет Норвуд каже, що для багатьох з цих студентів вивчення іноземної мови приносить досвід, який змінює їх життя.

Комітет рекомендував започаткувати більше програм вивчення мови за кордоном, для того, щоб надати можливість американцям не лише опанувати мови, але й зрозуміти інші культури. Адже не достатньо розмовляти з іншими їхньою рідною мовою, слід розуміти, як вони думають та які у них проблеми.

Дослідники також звернули увагу на інші фактори, які можуть покращити якість чинних програм із вивчення іноземних мов. Приплив іммігрантів з інших країн є одним із них.

Професор Колумбійського університету Кеннет Пруіт зазначає:

"До нас приїжджає багато людей, які, будучи новими іммігрантами, є носіями найсучаснішої іноземної мови. Ми маємо використати цей ресурс для країни краще, ніж ми це робимо зараз. Вони звичайно вивчать англійську, вони повинні її вивчити, але ми не хочемо, щоб вони втратили свою мову".

Ще одним значним способом створення ефективних програм вивчення іноземної мови є проведення постійних перевірок та тестувань студентів всіх рівнів.

XS
SM
MD
LG