Спеціальні потреби

У Вашингтоні проходить фестиваль цвітіння вишні


У Вашингтоні цими днями проходить фестиваль цвітіння вишні. Ця подія щороку приваблює до американської столиці сотні тисяч туристів. У рамках фестивалю відбуваються численні заходи. Цього року Йоко Оно, вдова легендарного бітла Джона Ленона, представила свій проект “Дерево бажання”.

Йоко Оно подарувала американській столиці десять вишневих дерев. Суть її проекту – напиши своє бажання і повісь його на дерево. Подія у Вашингтоні стала частиною проекту “Уявна вежа миру”, який Йоко започаткувала ще у 90-их роках. З часом в Ісландії з’явиться будинок до якого можна буде надіслати свої бажання з усього світу.

Подорожуючи навколо світу, Йоко Оно закликає людей уявляти мир, адже вважає, що уява має величезну силу. На подарованих деревах відразу з’явились побажання миру, дружби та кохання.

Вишні стали символом Вашингтона з 1912 року, коли мер японської столиці Токіо, подарував американській столиці три тисячі вишневих дерев. Подарунок мав на меті зміцнити дружбу двох народів. Сьогодні, вишні, що впродовж двох тижнів цвітуть по всьому місту, приваблюють до Вашингтона мільйон туристів з усіх куточків країни.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG