Спеціальні потреби

Збільшиться кількість перельотів ЄС – США


Європейський Союз підписав угоду зі Сполученими Штатами, яка дозволить авіакомпаніям збільшити кількість трансатлантичних перельотів і, тим самим – призведе до зниження цін на квитки. Угода “Відкрите небо” дасть можливість європейським авіакомпаніям здійснювати польоти до США не лише з країни, до якої належить ця авіакомпанія, а з будь-якої іншої європейської країни. Нові правила мають вступити в силу наступного року.

Посадовці Європейського Союзу вважають, що нова угода призведе до відкриття нових трансатлантичних маршрутів і це збільшить кількість людей, що зможуть літати з Європи до Америки. Усі 27 членів ЄС підтримали підписання угоди “Відкрите небо”, але чинною вона стане лише у березні 2008-го року. Міністр транспорту Німеччини Вольфганг Тіфензе, який був головою переговорів розповів про деякі деталі цієї угоди:

“Літаки європейських авіакомпаній тепер зможуть вилітати з будь-якого європейського аеропорту в будь-який аеропорт США. Крім того, вони обслуговуватимуть не лише країни-члени ЄС, а й зможуть налагодити маршрути, які зв’яжуть усі країни європейського континенту”.

Член європейської делегації на переговорах Жак Баррот, впевнений, що угода буде корисною для всіх сторін. Вона оздоровить авіаційний сектор, бо прибере багато політичних бар’єрів, які існували там до цього часу:

“Це добра угода і для пасажирів і для авіакомпаній. Вона відображає інтереси як Європейського Союзу в цілому так і окремих його членів. Сполучені Штати і загалом трансатлантична економіка тільки виграють від цього”.

Угода зможе вступити в силу не раніше ніж через рік. Саме стільки часу потрібно буде лондонському аеропорту Гітроу, найбільш завантаженому зараз на трансатлантичних маршрутах, аби підготуватися до прийому літаків інших авіакомпаній. Зараз Хітроу обслуговує літаки лише чотирьох авіакомпаній, які разом виконують третину усіх рейсів Європа - США. Європейський Союз сподівається що після другого раунду переговорів наступного року, Сполучені Штати зі своєї сторони також спростять процедури встановлення маршрутів польотів.

Єдиним негативним ефектом такої угоди через збільшення кількості трансатлантичних авіарейсів може стати збільшення викидів вуглекислого газу в атмосферу.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG