Спеціальні потреби

Верховна Рада працювала без представників опозиції


Антикризова коаліція могла працювати без жодних перешкод з боку опозиції. Депутатів від БЮТ та “Нашої України” у Раді взагалі не було. Вони протестують проти політики Антикризової коаліції та уряду Януковича саме в такий спосіб. Зате антикризовики сповна скористалися можливістю покритикувати своїх політичних опонентів. Василь Ядуха з Партії регіонів заявив:

“Насправді ці демократичні сили тільки розвішують локшину людям на вуха. І якщо ми піддамося цим методам політичної боротьби, то працювати далі буде дуже важко. Адже ми знаємо, що після таких галасливих слів попередні уряди залишили порожню скарбницю, пусті газові сховища та паливні склади”.

Регіонал Олександр Стоян був ще більш радикальним. Він взагалі пропонує позбавити опозиціонерів їх заробітної платні. Мовляв, немає роботи – немає і грошей:

“Ми розписуємося, коли приходимо на роботу, і за це нам платять заробітну плату. Сьогодні представники помаранчевих сил розписалися, але подивімося в зал – їх тут немає. Уявіть собі, шахтар прийшов на роботу, розписався, що він спуститься в шахту і цього не зробив. Чи вчитель, який прийшов до директора, розписався, а на урок не пішов.

Тут не треба навіть голосувати, адже згідно із “Законом про працю” кожен отримує заробітну плату за свою роботу. Тому із вчорашнього дня пропоную не виплачувати зарплати оцій помаранчевій команді”.

Не втримався від коментарів навіть сіпкер Олександр Мороз. Він каже, що такі дії мають на меті одне – захоплення влади:

“Слід мати на увазі, що тут не відстоюють інтересів людей, тут вирішують інтереси влади конкретних представників, тих, хто організовує ці акції”.

Натомість Юлія Тимошенко скристалася такою паузою у роботі Верховної Ради і традиційно поїхала в регіони. Цього разу – в Житомир. Там Тимошенко заявила, що Антикризова коаліція ухвалює всі закони, подані урядом Януковича, не дивлячись на їхню якість. Більшість із них – каже вона – недоопрацьовані і можуть мати негативний результат. Відтак опозиціонери будуть і надалі просити президента не підписувати жодного із законів, які ухвалила коаліція. Антикризовики не мають 300 голосів для подолання вето, а отже в такий спосіб можна заблокувати їхню роботу.

Очевидно про це лідерка БЮТ говоритиме на зустрічі з президентом, яка має відбутися у середу ввечері. Однак перед тим, до Адміністрації Ющенка вже поїхав Янукович.

XS
SM
MD
LG