Спеціальні потреби

Афганські килими можна побачити у США


Афганістан – традиційно вважається країною-виробником унікальних килимів. Однак, постійні війни та конфлікти перешкоджають доступу афганських товарів на американський ринок. Нещодавно у місті Атланта пройшла виставка афганських килимів, які завжди славилися своєю якістю та неповторністю. Виставка організована, аби привернути увагу потенційних покупців та відновити імідж Афганістану як країни виробника килимів з багаторічною історією.

Щорічна виставка килимів у Атланті – один із найпрестижніших заходів такого роду у Сполучених Штатах. Цього року, головну частину виставки складає експозиція афганських килимів, організована міністерством торгівлі США.

Цей проект – важлива частина стратегії Міністерства торгівлі з розвитку приватного сектора в Афганістані та збільшення торгівлі між США та Афганістаном. Тож було запрошено афганських виробників, щоб показати кращі килими на найпрестижнішій американській виставці.

За словами заступника міністра торгівлі США, мета організаторів експозиції спонукати до покращення торгівельних стосунків між двома країнами. Товарообмін між Сполученими Штатами та Афганістаном був підірваний багаторічними конфліктами та війнами в останньому. Зараз відбувається кампанія поновлення та налагодження торгівельних зв’язків.

Можливості приходу афганських килимів на ринок США великі. На щастя, у Сполучених Штатах існує зацікавленість афганською культурою. Більшість афганських товарів, включно з килимами, мають безподатковий доступ до американського ринку.

Виставка в Атланті викликала великий інтерес американських покупців. Це чергове нагадування, що Афганістан, не зважаючи на багаторічні конфлікти, досі залишається поміж провідних виробників килимів ручної роботи. Зріст цього сектору економіки подає надію на ріст та зміцнення економіки країни загалом.

Виставка також нагадала, що килими є важливою частиною афганської самоідентичності і багатовіковим символом на основі якого можна будувати майбутнє. Можливо, вже незабаром ці яскраві витвори мистецтва, техніка виготовлення яких передається з покоління в покоління, прикрашатимуть помешкання американців.

XS
SM
MD
LG