Спеціальні потреби

Прем'єр-міністр Японії планує суттєві зміни


Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе повідомив, що планує суттєво змінити систему освіти країни та її Конституцію, щоб допомогти Японії позбутися свого поствоєнного менталітету.

У своїй політичній промові до парламенту Абе сьогодні заявив, що його ціллю є перетворення Японії на красиву і достатньо сильну країну, яка б достойно прийняла виклики і пройшла випробування в наступні 50 - 100 років. За словами Абе реформа освітньої галузі є пріоритетною в цьому році. Він закликав законодавців вдатися до кроків, покликаних сприяти патріотизму, покращувати академічну успішність і викорінювати таке поняття, як хуліганство у школах.

Абе також повторив свої наміри щодо внесення змін до Конституції країни, що дозволить японській армії брати активнішу участь у міжнародних миротворчих місіях. Прем'єр також зобов'язався посилити союз Японії та США. Сіндзо Абе сподівається на покращення його рейтингу серед пересічних японців, який після кількох гучних скандалів навколо високопосадовців його уряду значно впав.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG