Спеціальні потреби

У Вашингтоні відбувся мітинг проти абортів


З того часу, як Верховний Суд США виніс рішення у гучній справі “Роу проти Вейда” минуло 34 роки. Цим, фактично, в Сполучених Штатах і були узаконені аборти. Утім, значна частина американського населення продовжує закликати до перегляду цього судового рішення.

Активісти руху за заборону абортів організували учора в американській столиці масовий мітинг. Учасники протесту вимагали перегляду закону про аборти. Деякі вбрані у чорний одяг демонстранти несли на собі гасла: “ Шкодую просвій аборт”.

До учасників протесту навіть зателефонував Президент Сполучених Штатів, даючи їм знати, що їх підтримує і закликає продовжувати свою боротьбу. Сам Джордж Буш має упередження щодо продовження досліджень ембріонних стовбурових клітин. Такий напрямок, як відомо, підтримують у Конгресі законодавці-демократи.

“Наш обов'язок – бути впевненим, що наука служить людству, а не навпаки” – цю висловлену у телефонну слухавку заяву Джорджа Буша почули через гучномовці всі учасники мітингу. З подібним телефонним зверненням Президент США звертається до активістів щороку, у якому б куточку країни він у цей час не перебував. Цим він зателефонував із президентської резиденції у штаті Меріленд.

Минулого року Джордж Буш наклав вето на законопроект, що надавав дозвіл дослідженням стовбурових клітин людських ембріонів. Деякі кола вважають, що такі дослідження приведуть до нечуваних раніше відкриттів у медицині. Цього місяця законодавці Конгресу знову схвалили подібний законопроект. Однак голосів “за” все ж виявилося не досить, щоб усунути накладене президентом вето.

Противники абортів опинилися у скрутному становищі відколи більшість у обох палатах Конгресу США перейшла до демократів. Здобути прихильність законодавців у розгляді справи про легітимність абортів, - вважає президент Джордж Буш, - можна лише спільними зусиллями усіх верств американців.

Розсилка

Відео - найголовніше

Реакції західних експертів на саміт BRICS. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:19 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG