Спеціальні потреби

Морського піхотинця передали американській владі


Американське посольство у столиці Філіппін Манілі повідомило про відновлення щорічних військових навчань після того, як американський морський піхотинець, звинувачений у зґвалтуванні, був переданий американській владі.

Минулого місяця Вашингтон оголосив про те, що відмінить проведення навчань протестуючи проти рішення філіппінського суду не передавати капрала морської піхоти Даніеля Смита американському посольству. Але уряд Філіппін втрутився у справу в п'ятницю і морського піхотинця було передано посольству.

Президент Філіппін Ґлорія Арройо захистила сьогодні рішення свого уряду, сказавши, що Смит був переданий американцям, щоб уникнути подальшого погіршення взаємин між країнами. За словами Арройо, відносини погіршились через невиконання Філіппінами угоди, що надає США юрисдикцію над американськими військовими, які здійснили злочини на території Філіппін.

Водночас близько 50 осіб взяли участь у протесті біля американського посольства у Манілі. Даніеля Смита минулого місяця визнали винним у зґвалтування філіппінської жінки. Ще троє морських піхотинців були виправдані.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG