Спеціальні потреби

Як українські студенти приїжджають у США підробити


Кожного літа до Сполучених Штатів прибувають тисячі студентів з багатьох країн світу в рамках спонсорованої Держдепартаментом США програми літньої праці.

Беручи участь у програмі, студенти отримують роботу, нагоду удосконалити знання англійської мови та можливість подорожувати країною. Мінімальна зарплатня складає п'ять доларів, 15 центів на годину, однак деяким учасникам в залежності від знань мови вдається заробити і більше. Зокрема містечко Вайлдвуд популярне у любителів літнього відпочинку. Розташоване всього за три години авто подорожі від Нью-Йорку, місто приваблює тисячі туристів. Обслуговувати їх потреби влітку запрошують студентів із-за кордону. Щороку тут працює велика кількість українців. У Вайлдвуді атракціонами та парками завідує компанія Морейс Пір. Компанія має свої критерії відбору та розподілення працівників. ''Ми ходимо по школах, ярмарках праці. Проводимо інтерв'ю та наймаємо студентів для роботи влітку. Ми пропонуємо їм роботу рятувальника, оператора атракціонів, продавця їжі, людини яка проводить ігри та людей на вході. Ми визначаємо їх рівень англійської, їх ставлення, дружелюбність і визначаємо, хто найкраще впишеться у нашу команду'', - говорить працівник компанії.

Українські студенти, приїджають до Америки аби покращити знання англійської, заробити гроші і подивитись чужу країну. Для українців робота у США - можливість набути досвіду у чужій ккраїні, який вони планують застосувати у майбутньому. Чи не кожний американець у молодості підробляв влітку на подібних роботах. Тож ставлення до всіх рівне. Програма дозволяє не лише працювати а і подорожувати. Зокрема Студенти приїджають за Джей Один візою. Вона дозволяє їм працювати чотири місяці і залишитися для подорожей ще на місяць. Для кожного праця влітку також є можливістю порівняти два протилежні стилі життя. Додому студенти їдуть не лише з грішми. Вони ще й отримують досвід для резюме і незабутні враження.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG