Спеціальні потреби

Далі невідомо, яким буде склад опозиції


Юлія Тимошенко не назве сьогодні, як було обіцяно, склад міжфракційного об`єднання опозиції. Подію, на прохання “Нашої України”, відклали до четверга. Пропрезидентська партія попросила ще два дні відстрочки, аби визначитись, чи йти в опозицію, чи у владу.

Хто буде опозиція у Верховній Раді, сьогодні не почуємо. Замість обіцяного вівторка, Юлія Тимошенко скаже про це у четвер. Про відстрочку лідерку БЮТ попросила “Наша Україна”. Президентська партія ніяк не може вирішити, з ким їй більше по дорозі – чи з червоними і біло-блакитими, але у владі, чи з своїми помаранчевими, але поза.

Мають на роздуми два останніх дні, -- каже бютівець Олександр Турчинов:

«На прохання лідера Нашої України Романа Петровича Безсмертного, розмова у нього відбулась з Юлією Тимошенко. Вони попросили час до четверга, щоб їм визначитись, все ж таки, куди вони підуть, в опозицію чи у владу».

Турчинов сподівається, що все-таки в опозицію.

Представники “Нашої України” теж цього не виключають. Тим більше що переговори з “регіоналами” йдуть не вельми успішно. Депутат-нашоукраїнець Анатолій Кінах незадоволений:

«Ми бачимо спробу кадрового реваншу і створення монополії окремої політичної сили, Партії регіонів. Якщо ми зможемо знайти спільну мову на основі пріоритетів загальнонаціональних інтересів, то буде результат. Єслі ні, значить, фракція Наша Україна буде приймати відповідне рішення, у зв`язку з чим ми перенесемо термін створення міжфракційного опозиційного об`єднання у Верховній Раді».

Водночас депутат від “Регіонів” Євген Кушнарьов демонструє олімпійський спокій:

«Вони повинні прийняти для себе рішення. Або вони дійсно бажають розширення нашої коаліції, і тоді вони повинні продемонструвати бажання і спроможність іти на компроміси, або ж, якщо вони вже межу компромісів для себе визначили і до неї дійшли, то мабуть тоді приймати рішення і говорити про те, що вони припиняють з нами переговори».

Переговори про створення широкої коаліції, однак, у вівторок поновилися. Наша Україна, Партія регіонів, СПУ і КПУ мають завершити переговорний процес на цьому тижні – у четвер, 21 вересня, заплановане засідання фракції Наша Україна, на якому пропрезидентська сила, що так довго вагалася, зрештою змушена буде сказати або “так”, або “ні”.

Відео - найголовніше

Реакція на виступ Блінкена з гітарою в Києві. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00
XS
SM
MD
LG