Спеціальні потреби

Журналісти кажуть, їх побили священики


Українські журналісти, як виглядає, і далі потерпають від нападів. У понеділок знімальну групу П`ятого каналу побили священики – так твердять самі журналісти.

Останнім часом в Україні модно говорити про єдину помісну православну Церкву, яка утворилася би внаслідок злиття всіх православних Церков, що наразі діють в країні. Ця тема постійно лунає від Президента Ющенка, записано це і в Універсалі національної єдності.

Однак, ця тема виявилася пробленою для журналістів П`ятого каналу. Їх спроба записати коментар в архієпископа Павла, намісника Свято-Успенської Києво-Печерської лаври, яка підлягає Українській Православній Церкві Московського патріархату, закінчилася бійкою.

Журналістка каже, що готувала відповідний матеріал і звернулись з до настоятеля храму, отця Павла. Але той у відповідь звинуватив П`ятий канал у брехні, розвернувся і пішов геть. Та побачивши, що ми продовжуємо його знімати, говорить журналістка, повернувся разом з іншими священиками. За її словами, гуртом вони поклали оператора телеканалу на землю, відібрали камеру, а з нею і касету.

Як стверджує журналістка, факт нападу зафіксували туристи, які були поряд.
Однак, прес-служба УПЦ-МП розповсюдила свою версію цієї події. Як сказано в офіційному повідомленні, на підході до храму несподівано з`явилася дівчина в штанах і безпардонно стала вимагати в оторопілого владики коментар з приводу чергових церковних висловлювань президента. Священик, мовляв, відмоввися і попросив її не знімати, однак зйомка продовжувалася. Тоді архієпископ сказав послушникам забрати касету, що вони й зробили.

Далі прес-служба УПЦ-МП повідомляє, що керівництво П`ятого каналу офіційно вибачилося перед владикою і що журналістка Наталя Тугузова на каналі вже не працює. Однак, як повідомили Голосу Америки на каналі, ця інформація не відповідає дійсності. За словами генерального продюсера П`ятого каналу Юрія Стеця, він дійсно приніс вибачення за зйомку без офіційного дозволу, однак не казав про звільнення журналістки. Натомість священики визнали факт нападу і пообіцяли повернути касету, хоч досі її на каналі немає.

Тим часом журналістка Тугузова звернулася до печерського відділу міліції. Медіа-профспілка висловила своє обурення нападом архієпископа Вишгородського, намісника Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври Павла та інших священнослужителів на знімальну групу П`ятого каналу та звернулася до керівництва МВС з вимогою ретельно розслідувати цей інцидент та покарати винних як це передбачено українським законодавством.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG