Спеціальні потреби

Також у Києві посилюють заходи безпеки


Українські правоохоронці заявлють про побоювання щодо можливих терористичних актів в Києві під час футбольного матчу "Маккабі" та "Ліверпуля", що відбудеться в українській столиці. Це перша заява про можливість терористичних дій в Україні після того, як у Європі прокотилася серія викривань щодо запланованих терактів.

Сьогодні на київському стадіоні імені Лобановського не гратиме українська команда. Там зустрічатиметься британський "Ліверпуль" з ізраїльським "Маккабі". Каманді з Хайфи Уєфа заборонила проводити матч в себе вдома через конфлікт з Ліваном і ізраїльтяни обрали для себе домашнє поле саме в Україні.

Українці цей матч згодилися приймати, однак це виявилося серйозним клопотом для правоохронців. Як заявив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко матч "буде дуже непростим, тому що і Великобританія, і Ізраїль є країнами, в яких останнім часом відбувається серія спроб або здійснення терористичних актів". Саме терористи найбільше хвилюють головного міліціонера країни, а не хулігани. Як відомо, британські вболівальники неодноразово влаштовували хуліганські дії після матчів своїх команд та збірної.

Тому українські правоохоронці зараня попереджають про посилені заходи безпеки під час матчу та велику кількість правоохронців на території стадіону та навколо його меж. Офіційно Міліція переведена на специфічний режим роботи, оскільки йдеться про безпеку, правоохоронці забезпечують все необхідне для протидії ймовірним терористичним проявам" – заявив Луценко. Загалом матч охоронятимуть понад тисячу працівників міліції на стадіоні та окремі пости в центрі міста та біля метрополітену. Болільників огородять в їх секторах, аби вони не могли контактувати між собою.

Британські футболісти цього ж дня прибули до Києва, запізнившись на дві години. Їхня затримка була продиктована заходами безпеки вже у Британії, яку досі лихоманить від викритих поліцією терактів.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG