Спеціальні потреби

Кияни про рішення Президента Ющенка


В Україні обговорюють головну подію дня - подання Віктора Януковича на посаду прем'єр-міністра. Серед прихильників біло-голубих і помаранчевих панують кардинально протилежні настрої: в той час, як перші торжествують, другі - шоковані і обурені.

Звістка про те, що Ющенко подав кандидатуру Януковича, приголомшила киян. Новину – і очікувану, і несподівану воднораз – обговорюють емоційно:

- Боже, ну це така дурниця. Зимою, на морозі я, мої діти стояли, щоб оце так плюнути, подати тепер того Януковича, щоб оці Ахметови знову були при владі, знову ці Кучми. Ну це так плюнути… Я вчора не спала до другої ночі, поки він щось скаже. А те, що вранці встали і почули, це взагалі жах.

- Та, відчуття такі, що вори в законі тепер. Настала епоха. У Мережковського є така праця – «Грядущий хам», це мова була про 17 рік, але він ніби дивився далі в майбутнє…

- Я була учасницею помаранчевої революції, тому для мене це просто шок. Я була дуже впевнена, що буде розпуск парламенту, і сподівалася на це. Але будемо жити – життя продовжується, будемо працювати на помаранчеву Україну.

- Ганьба, ганьба і ще раз ганьба. Вийшло так, що цим своїм кроком Ющенко фактично відбілює Януковича, який має сумнівну репутацію в міжнародних колах. Наслідки цього кроку будуть трагічні. Тому що коли ця, вибачте, свора вчепиться за владу, вже її від неї не відняти.

У те, що постать Януковича зможе об’єднати Україну, у помаранчевій столиці мало хто вірить:

- Може, скоріше буде поєднання Сходу із Западом. Один звідти, другий звідти, може, воно коли-небудь і наладиться жизнь, скільки ж ми будемо жити отак, як живемо січас, без защіти, без нічого. Може, воно трошки шось – Янукович відси, той відти, то щось, може й получиться наконец.

- Як він може бути прем'єром, якщо він не може зустрітись зі студентами там, де в нього яйцями кидали. Ну як він об'єднає Україну?

- Це ілюзорне об'єднання. Тимчасове, підле, нещире.

- Об'єднатись за допомогою Партії регіонів не вийде. А на Бога будемо сподіватись і молитись. Може, він допоможе.

І вже зовсім ніхто не вірить у те, що Янукович, прийшовши до влади, буде виконувати підписаний з Ющенком універсал:

- Він буде виконувать те, що йому треба. Для чого він так рвався до власті. Тому що він хотів робить те, що він хоче робить.

- Та ні. Тимошенко вірно каже, що вони зараз пообіцяють, вони зараз гарні, аби тільки підписати. А коли подасть на прем'єр-міністра, то все повернеться і буде все як було. Всі Ахметови будуть розкрадати знову державу, а вчителі, освіта будемо нищі, голодні і бідні.

- Папірець, який ще на цей момент не підписаний – його доля взагалі проблематична. Чи можна вірити особам, які його підписали, – теж.

Кияни налаштовані песимістично. Сьогоднішній день вони вважають остаточною крапкою, поставленою на надіях Майдану:

- Прикро, що стільки було зламано списів, щоб знову повернутися туди ж, звідки починали.

- У помаранчеві коаліції зібралися зрадники. Мороз раз і Ющенко два. І тому вона розвалена, і всі ідеї Майдану пішли димом.

Розсилка

Відео - найголовніше

Реакції західних експертів на саміт BRICS. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:19 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG