Спеціальні потреби

Час для виявлення пташиного грипу буде скорочено


Сполучені Штати постачать Пакистану устаткування, яке скоротить час, необхідний для виявлення вірусу пташиного грипу із сімдесяти двох до шести годин. Значне скорочення цього процесу усуне необхідність нищення свійської птиці й скоротить ризик поширення хвороби на людей. У Пакистані є двадцять вісім невеликих птахоферм, на яких підтверджено наявність пташиного грипу, в результаті чого було знищено понад сто двадцять тисяч голів птиці.

Національна довідкова лабораторія була заснована Сполученими Штатами, і тепер нею керує Продовольча організація ООН. Крім нового устаткування, для прискорення процесу виявлення вірусу пташиного грипу, Сполучені Штати вже постачили дві тисячі пар устаткування особистого захисту для осіб, які ведуть боротьбу з цією недугою у Пакистані. В рамках довготермінового плану для обмеження поширення вірусу Сполучені Штати також допомагають Міністерству охорони здоров’я покращити можливості і перевіряти та контролювати спалахи інфекційних захворювань.

У дві тисячі п’ятому році США започаткували програму Міжнародне партнерство з питань пташиного грипу і пандемії, до якої тепер належить понад дев’яносто країн. Сполучені Штати обіцяли надати понад триста тридцять мільйонів доларів для контролю над поширенням пташиного грипу. Метою цього є запобігти новій пандемії грипу серед людей.

Медичні експерти кажуть, що пташиний грип може зазнати мутації у таку форму, яка може передаватися від людини до людини. Оскільки в людей немає захисту від цього нового вірусу, спалах хвророби може призвести до глобальної епідемії, поширюючи недугу і смерть. Заступник державного секретаря Пола Добрянська заявила, що якщо пташиний грип стане пандемією, це може спричинити занепад світової економіки, припинити міжнародну торгівлю і подорожування, а також підірвати політичну стабільність. Президент Джордж Буш заявив, що жодна країна не може ігнорувати цієї загрози, тому кожна країна зобов’язана виявити і зупинити поширення пташиного грипу.

Розсилка

Відео - найголовніше

Реакції західних експертів на саміт BRICS. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:19 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG