Спеціальні потреби

Юлія Тимошенко перебуває з вiзитом в Одесі


Юлія Тимошенко з дводенним візитом перебуває в Одесі. Сьогоднi вона взяла участь у засіданні Форуму представників малого і середнього бізнесу: «Ділові ініціативи – справедлива країна».

Приміщення Театру музичної комедії, де тривала робота Форуму, близько години пікетували прихильники Партії регіонів України. Це були близько півсотні молодих людей, які тримали партійні прапори.

Тим часом учасники форуму поділилися власним баченням на нинішні проблеми і здобутки українських підприємців. Мова йшла і про аграрний сектор. Зокрема, голова Правління Заплавського цукрового заводу Геннадій Козаченов вважає, що планування і розвиток економіки України без рентабельного аграрного сектора неможливе:

«Продукція сільгосппризначення є конкурентоспроможною як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринках. Але тут необхідна державна підтримка у вигляді кваліфікованих фахівців та чиновників на місцях, які вирішують питання аграріїв не на словах, а на ділі. Необхідна програма розвитку на 5–10 років», -- переконаний голова правління Заплавського цукрового заводу Геннадій Козаченов.

Промовці на Форумі говорили про необхідність удосконалення роботи податківців та перегляду існуючих податків. Вони прохали звернути увагу на кадрові питання у регіональних Блоках Юлії Тимошенко, де, як сказав один учасник форуму, «на керівних посадах опинилися ті, хто ще у 2004 році агітував за лідера Партії регіонів і вимагав розігнати Помаранчеву революцію». На думку одного з делегатів Форуму із Закарпатської області – „кадрова політика у деяких регіонах негативно впливає на рейтинг Блоку Юлії Тимошенко”.

Сама Юлія Тимошенко повідомила, що очолюваний нею Блок має намір створити постійну систему комунiкацій між владою та інтелектуальною i бізнес-частинами України:

«Ще до виборів в Україні будуть задіяні два інтерактивних продукти. Вже оголошено про початок реалізації проекту „Ідеальна країна”. Це спеціальна комп`ютерна програма, де триватиме збір пропозицій від інтелектуальної та бізнес частини України щодо шляхів подолання проблем і подальшого розвитку країни. В режимі кожного дня кожен громадянин має можливість передати власну пропозицію, яка потраплятиме до системи загальнонаціонального обговорення».

Юлія Тимошенко піддала критиці і нинішню кадрову політику у державних органах влади.

«У нас ця колода тусується ганебним чином. Я вам скажу, що коли змінили 18 тисяч чиновників в країні – більшої біди я в житті ніколи не бачила. Прийшли чиновники ще більш неосвідчені, ще більш непрофесійні і „голодні” до такого рівня, що нагодувати їх неможливо. У 90 відсотків чиновників немає інтелектуального бачення – що робити зі сферою, до якої він потрапив. Ми припинемо з Вами назавжди кумiвство, братство, або просто прогулявся з кимось із собачкою і запросив на роботу. Так неможливо будувати кадрову політику».

Ще одна програма, яку Блок Юлії Тимошенко готує запустити через два–три тижні матиме назву „Електронна демократія”. Вона надасть можливість у електронному режимі надати пропозиції щодо кожного із законів чи законопроектів, які існують в Україні чи розглядаються парламентом.

Юлія Тимошенко висловила жаль, що нинішня Верховна Рада діє «цілком окремо від суспільства».

Вона піддала критиці нинішнє українське судочинство та назвала серед важливих для країни питань ухвалення рішення про входження України до Світової організації торгівлі. Екс–прем`єр у разі повернення собі втраченої посади запевнила, що у переговорному процесі змінить всі вимоги до України щодо СОТ, які руйнують внутрішні ринки України і буде захищати «саме українські національні інтереси». На її думку, входження до СОТ надасть Україні надзвичайні перспективи для розвитку власного ринку та виходу українських товарів на світовий ринок.

Юлія Тимошенко закликала українських підприємців приділити особливу увагу виборам 2006 року. На її думку, до політичної влади в Україні має шанс повернутися найпотужніша корпорація у вигляді Партії регіонів. «Наслідки їхньої перемоги є не прогнозованими» – сказала пані Тимошенко у своєму виступі.

Учасники Форуму представників малого і середнього бізнесу «Ділові ініціативи – справедлива країна» в Одесі в ухваленій декларації засудили нинішні правила взаємодії підприємця з органами влади та вимагають чесних відносин на користь державі.

В перший день перебування в Одесі Юлія Тимошенко мала прямі ефіри на місцевих теле- і радіостанціях, а 10 лютого вона планує приділити спілкуванню з виборцями у районах Одеської області.

Розсилка

Відео - найголовніше

Реакції західних експертів на саміт BRICS. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:19 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG