Спеціальні потреби

На ринку з’явилася нова система спостереження


Світ сьогодні надзвичайно занепокоєний тероризмом. Компанії, що працюють на ринку технологій намагаються відповідати на ці нові виклики. Так компанія у західному американському штаті Колорадо представила на ринку нову систему нагляду, яка, за словами її представників, може допомогти правоохоронцям розслідувати та попереджати випадки бомбових вибухів у громадському транспорті.

Особи, які минулого літа вчинили бомбові напади у лондонському метро та автобусах, потрапили б на плівку, якщо транспортні засоби були б оснащені новими високотехнологічними відео камерами ШифтВотч. Розроблена розташованою в Колорадо компанією Ей Фор Ес Секьюріті, нова система може працювати навіть за таких критичних умов, як вибухи у Лондоні. Систем нагляду випробували. Вона не вийшла з ладу і продовжувала записувати при детонації п'яти кілограмів вибухівки.

“Маємо навіть відеозапис того що відбувалося за лічені секунди перед вибухом”, – говорить Майкл Сіменс, президент Ей Фор Ес Секьюріті. Якщо б це був справжній вибух, інформація системи ШифтВоч не мала б ціни. ‘‘Запис напередодні вибуху показав, де злочинець зайшов у автобус, де він сів і хто з ним був’’. І це, за словами Сіменса, може допомогти зі швидким встановленням осіб злочинців. Ей Фор Ес каже, що система допоможе правоохоронцям розслідувати та попереджати терористичні напади.

Групи захисту прав людини у минулому критикували використання подібних наглядових систем, називаючи це порушенням громадянських прав та свобод. Попри ці звинувачення, влада міста Клівдленд, штату Огайо, вже замовила продукцію компанї, яка коштуватиме до шести тисяч доларів за одиницю. Камери встановлять в одинадцяти автобусах громадської транспортної мережі

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG