Спеціальні потреби

Українцi споряджують iракських правоохоронцiв


Українські військові передали іракській армії велику кількість зброї та засобів зв`язку. Вони прогнозують загострення ситуації в країні напередодні запланованого на 15 жовтня референдуму.

Напередодні референдуму з ухвалення іракської конституції українські військові передали місцевій армії значну кількість зброї та боєприпасів. Про це повідомляє прес-служба Міноборони України. За її даними, поліцейському управлінню провінції Васіт було передано 128 автоматів, 320 пістолетів та 40 тисяч набоїв до них. Зброю розподіляють між усіма поліцейськими відділками провінції Васіт.

Українці також повністю укомлектували місцевий підрозділ іракської армії переносними засобами транкінгового зв’язку. Третя піхотна бригада збройних сил країни отримала 300 радіостанцій.

Українське оборонне відомство назвиває цю допомогу «надзвичайно доречною», оскільки матеріальний стан місцевих правоохроннців «скрутний». Саме іракська поліція здійснюватиме оборону виборчих дільниць та підтримуватиме порядок у містах провінції під час запланованого на 15 жовтня референдуму з ухвалення конституції. У провінції Васіт в операціях буде задіяно понад 5,5 тисяч поліцейських. Українці не братимуть безпосередню участь у охороні об`єктів. На них покладено функції координації та планування.

Вибори стануть іспитом для провінційних силових структур, кажуть у міноборони. На відміну від виборів у січні, цього разу український контингент не братиме участi в операціях. В той же час українські військові перебуватимуть у стані повної готовності прийти на допомогу у випадку виникнення надзвичайних ситуацій.

Командування українського контингенту прогнозує загострення ситуації в провінції Васіт напередодні та в день голосування. Починаючи з четверга, в країні буде введено комендантську годину, будуть закриті державні кордони Іраку та кордони між провінціями, діятиме заборона на носіння зброї та пересування автомобільного транспорту у день проведення референдуму.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG