Спеціальні потреби

Борис Колесников знову на волі: тріумф права?


Головна новина в Україні – на волю вийшов один із близьких соратників Віктора Януковича Борис Колесников. Його справу вважали показовою щодо намірів нової влади розслідувати кримінальні справи без зважання на посади осіб, які фігурують у тих справах. Натомість опозиція називала справу Бориса Колесникова фактом політичних репресій.

Відтепер голова Донецької облради Борис Колесников на волі і вже у рідному Донецьку. Суддя Апеляційного суду Києва Ірина Сілкова ухвалила рішення про його звільнення та зміни запобіжного заходу на підписку про невиїзд. Нещодавно паном Колесниковим почали опікувати американські адвокати, які у понеділок заявили, що слідство не має підстав для утримання пана Колесникова у слідчому ізоляторі. Суддя визнала непереконливими підстави для утримання Колесникова під вартою до наступного року, про що просила ГПУ, однак не надала обґрунтувань такому проханню.

Борис Колесников та його захисники вже давно назвали цю справу політичним замовленням:

“Замовникам буде соромно за всі їх дії, і скоро їх імена будуть названі. Вся ця ситуація прорстот виходить за межі пристойності.”

Генпрокуратура не коментує рішення Апеляційного суду, однак досі там твердили виключно про кримінальний характер цієї справи. Колесникова підозрюють у вимаганні передачі чужого майна з погрозою вбивства. Йдеться про акції найбільшого у Донецьку торгівельного дому “Білий лебідь”.

Водночас, кілька тижнів тому адвокат підозрюваного Андрій Федур та лідер фракції регіонів у парламенті Раїса Богатирьова оприлюднили банківські рахунки власника “Білого лебідя” Бориса Пенчука, де нібито є інформація про переказ коштів за акції торгівельного дому від Бориса Колесникова. За це ГПУ порушила кримінальні справи проти Федура та Богатирьової на підставі розголошення конфіденційної інформації.

Після звільнення Борис Колесников не спілкувався з журналістами, а відразу поїхав до аеропорту. Його адвокати запевняють, що він з’являтиметься на допити і відповідатиме на всі питання. Водночас експерти не виключають, що Борис Колесников та його справа стане одним із нових політичних брендів Партії регіонів напередодні парламентських виборів

Розсилка

Відео - найголовніше

Реакції західних експертів на саміт BRICS. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:19 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG