Спеціальні потреби

Україна готується до виведення з Iраку


Українські миротворці продовжують підготовку до остаточного виведення з Іраку. Почався процес передачі під контроль іракської армії провінції Васіт. За два місяці місцевим військовим передадуть табір, в якому базуються українці.

Українські військові незабаром залишать базовий табір “Зулу” в Республіці Ірак, що розташований поблизу міста Ес-Сувейра. Процес його передачі під контроль підрозділам місцевої піхотної бригади почнуть наприкінці наступного місяця. Майно, військову техніку та зброю вже почали перевозити до іншого українського базового табору - “Дельта”. Про це повідомляє прес-служба оборонного відомства України.

Відповідно до попередніх домовленостей між командуванням українського миротворчого контингенту та керівництвом провінції Васіт, українські військовослужбовці виконують інженерну розвідку прилеглої до табору місцевості. Іракським військовим передається інформація про виявлені вибухонебезпечні предмети. Їх знешкоджують військові казахського саперного підрозділу.

Тим часом на навчальних базах обох таборів українського миротворчого контингенту триває підготовка до сертифікації підрозділів двох батальйонів піхоти іракської армії. Українські інструктори проводять планові контрольні заняття щодня. Іракські солдати вдосконалюють елементи несення служби на блок-постах, патрулювання та конвоювання. Крім того проводиться навчання з охорони та захоплення важливих об’єктів, надання першої медичної допомоги, удосконалення навичок поводження з вибухонебезпечними предметами. Станом на 6 червня таку підготовку проведено з третиною особового складу 3-ї піхотної бригади іракської армії, йдеться у повідомленні українського Міноборони.

Наступним етапом у поступовій передачі повноважень з підтримання миру та стабільності в провінції Васіт стане перевірка місцевих сил безпеки на спроможність самостійного виконання бойових завдань. Повне виведення українського контингенту з Іраку заплановане до кінця року.

XS
SM
MD
LG