Спеціальні потреби

«Діти дивляться». Міністерка освіти США пішла у відставку після подій в Капітолії


Міністр освіти США Бетсі Девос, фото липня 2020 року
Міністр освіти США Бетсі Девос, фото липня 2020 року

Бетсі Девос, міністерка освіти США, стала другим міністром, який пішов у відставку після подій в середу в американській столиці, коли натовп увірвався до Капітолію, будівлі парламенту.

У своєму листі до президента США Дональда Трампа стосовно своєї відставки вона написала: «Ми маємо відзначати і наголошувати на багатьох досягненнях вашої адміністрації від імені народу Америки. Натомість, ми маємо розчищати безлад, який залишили протестувальники, що вторглись до Капітолію США, намагаючись зашкодити роботі задля людей».

Девос зауважила, що риторика президента «беззаперечно вплинула на ситуацію».

«Вразливі діти дивляться на все це і вчаться від нас, - написала вона, - кожен з нас має моральний обов‘язок приймати розсудливі рішення і бути прикладом поведінки, яку, як ми сподіваємось, вони наслідуватимуть».

Раніше про свою відставку з посади міністра транспорту США заявила Елейн Чао. В четвер вона опублікувала лист у Twitter, в якому наголосила: «Вчора наша країна пережила травматичні події, яких можна було уникнути, коли прихильники президента пішли на штурм будівлі Капітолію після акції, до якої він звернувся».

Вона відзначила, що пишається своєю роботою на посаді і допомагатиме новому міністрові.

Інавгурацію Джо Байдена в якості нового президента США заплановано на 20 січня. Байден вже оголосив про плани змінити Девос та Чао на їхніх посадах.

Цього тижня зі своїх посад також пішли посадовці нижчого рангу, включно із заступницею прес-секретаря Білого дому Сарою Метьюз, головою служби першої леді Стефані Грішем, Метью Поттінджером, заступником радника з національної безпеки США, низкою посадовців Ради національної безпеки США, п‘ятьма посадовцями Федеральної авіаційної адміністрації.

У четвер також полишили свої посади високопосадовці, відповідальні за безпеку Капітолію.

Дивіться також: Американський Конгрес сертифікував перемогу Джо Байдена на президентських виборах. Відео

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG