Спеціальні потреби

Служба Обами: розслідування Сенатом дій Байдена в Україні підтримує російську дезінформацію


Барак Обама, тогочасний президент США, та Джо Байден
Барак Обама, тогочасний президент США, та Джо Байден

«Безпрецедентним» і таким, що «надає ваги російській дезінформації» назвали у службі екс-президента США Барака Обами розслідування, яке проводить Сенат США стосовно можливих порушень екс-віце-президентом Джо Байденом вчинених у відносинах з Україною.

Про це йдеться у листі, написаному 13 березня службою Обами до Національних архівів США, копію якого отримало видання Buzzfeed.

Лист дозволяє доступ розслідувачам до архівних документів «з метою протидії неправдивій інформації» і зазначає, що це розслідування «походить з намагань декого, за активної підтримки Росії, перекласти провину за втручання Росії у вибори 2016 року на Україну».

В листопаді сенатори звернулись до Служби національних архівів з запитом про надання інформації про спілкування посадовців Білого дому з українськими урядовцями а також Комітетом Демократичної партії США.

Розслідування Сенату, яке очолюють сенатори-республіканці Рон Джонсон та Чарльз Гресслі стосується звинувачень у можливому конфлікті інтересів Джо Байдена, який відповідав за політику США щодо Україні в той час, як його син Гантер обіймав високу посаду в українській енергетичній компанії Burisma.

Служба сенатора Рона Джонсона назвала необґрунтованими звинувачення в тому, що розслідування підтримує російську дезінформацію. Натомість «справжня російська дезінформація» міститься в так званому досьє Стіла, в якому йдеться про зв’язки Трампа з Росією, наголосили у сенатора.

«Незважаючи на необґрунтовані звинувачення, наш законний нагляд триватиме доки ми не отримаємо відповіді для народжу Америки», - відповіла служба Джонсона.

З середини березня Служба національних архівів, за її повідомленням, передала більше 9 400 сторінок документів комітетам Сенату.

Дивіться також: Mобільний дадаток від Google та Apple покликаний зупинити Covid-19. Відео

Mобільний дадаток від Google та Apple покликаний зупинити Covid-19. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:56 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG