Спеціальні потреби

У другий день на посаді, президент США Байден планує видати 10 указів щодо подолання COVID-19


В четвер, у свій другий день на посаді, президент США Джо Байден планує видати низку указів та рішень щодо подолання пандемії кронавірусу. Такі плани підтвердив пресі в середу координатор Білого дому щодо подолання пандемії Джефф Зієнтс.

«Ця національна стратегія надасть дорожню карту, щоб вивести Америку із найгіршої кризи століття у сфері громадського здоров‘я, - йдеться в плані Білого дому. - Америка завжди долає перепони, що постають і ми це зробимо і зараз».

Серед пріоритетів - прискорення програми вакцинацій, відкриття роботи шкіл із забезпеченням захисних заходів, прискорення розробки ліків від COVID-19, тощо.

Одним із указів Байден планує застосувати надзвичайні повноваження президента в рамках Закону про оборонне виробництво, щоб надати вказівки компаніям виробити товари, необхідні для подолання пандемії. Зокрема йдеться про виробництво товарів, потрібних для прискорення тестувань та щеплень, включаючи захисні маски N95, предмети персонального захисту для медиків, набори для забору аналізів, деякі ліки, тощо.

Також Байден планує підписати указ, що передбачає часткові компенсації штатам за проведення програми вакцинацій.

Серед інших проектів указів - обов‘язкове носіння масок на літаках та автобусах, збільшення фінансування досліджень із розробки ліків проти COVID-19, розробка програми відкриття шкіл, розробка правил безпеки від COVID-19 на робочих місцях, розробка стратегії стосовно громад, які найбільше постраждали від пандемії.

У команді Байдена також повідомили про намір провести інвентаризацію наявних ресурсів для вакцинації. Раніше перехідна команда Байдена критикувала адміністрацію Трампа за те, що їм не надали повної інформації щодо наявності вакцин у США та їх розподілу.

Байден також сподівається на затвердження Конгресом США пакету протиепідемічних заходів та економічних стимулів обсягом майже 2 трильйони доларів, задля фінансування стратегії адміністрації із подолання пандемії та її наслідків.

Дивіться також: Інавгурація Джо Байдена: подробиці церемонії, та якими будуть перші дії на посаді. Відео

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG