Спеціальні потреби

Байден представив «План порятунку Америки»


Обраний президент Джо Байден представив свій план економічних стимулів 14 січня у Вілмінгтоні, штат Делавер
Обраний президент Джо Байден представив свій план економічних стимулів 14 січня у Вілмінгтоні, штат Делавер

Новообраний президент США Джо Байден представив проект економічних стимулів обсягом 1,9 трильйона доларів, який, на його переконання, має оживити економіку та допомогти подолати пандемію у США.

«Протягом пандемії, мільйони американців, не через власну провину, втратили гідність та повагу, яку дає зарплата», - заявив Байден під час свого виступу в четвер.

Планом, під назвою «План порятунку Америки», зокрема передбачено надання прямих виплат обсягом 1,400 доларів США американцям, фінансування програми допомогу малому бізнесу, заходів безпеки для відновлення роботи шкіл а також прискорення вакцинацій від кронавірусу у США, пише Голос Америки.

Джо Байден представив «План порятунку Америки». Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:38 0:00

Прийнятий минулого року, за підтримки обох партій в Конгресі, пакет на майже 900 мільярдів доларів вже передбачав прямі виплати для більшості американців обсягом 600 доларів.

«Ми мусимо і мусимо діяти зараз. Ми не можемо собі дозволити бездіяльність», - сказав Байден. «Нескладно помітити, що ми переживаємо одну з найбільших за кілька поколінь економічних криз а також одну з найбільших за кілька поколінь криз в сфері громадського здоров’я. Очевидно, що люди сильно потерпають».

План передбачає надання 20 мільярдів доларів на прискорення програми вакцинацій через фінансування громадських центрів та мобільних пунктів а також 50 мільярдів доларів на розширення тестувань і 160 мільярдів - на національну програму вакцинацій. Раніше Байден заявляв про амбітні плани адміністрації забезпечити проведення 100 мільйонів щеплень за перші 100 днів роботи.

План має високі шанси на затвердження в Конгресі США, відзначають оглядачі. Демократична партія контролює більшість в Палаті представників, місця в Сенаті також розподіляться 50 на 50 між двома провідними партіями, і новообрана віце-президент США Камала Гарріс матиме право голосу, якщо голоси розподіляться порівну.

Лідери демократів в Конгресі, спікерка Палати представників США Ненсі Пелосі та лідер демократів у Сенаті Чак Шумер, привітали план Байдена в спільній заяві і назвали його вірним підходом». Під час затвердження попереднього пакету стимулів, деякі республіканці висловлювались проти масштабної державної підтримки економіки, вказуючи на ризик подальшого збільшення боргу США.

Дивіться також: Білий дім оприлюднив нове відео президента із закликом до примирення. Відео

Білий дім оприлюднив нове відео президента із закликом до примирення. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:55 0:00

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG