Спеціальні потреби

Франція призупиняє участь у місії НАТО в Середземному морі, через конфлікт з Туреччиною


Фото для ілюстрації, корабель Іспанії бере участь у навчаннях НАТО в Середземному морі
Фото для ілюстрації, корабель Іспанії бере участь у навчаннях НАТО в Середземному морі

Франція призупиняє свою учать в операції НАТО в Середземному морі, через інцидент з силами Туреччини. Про «тимчасову» зупинку в операції «Охоронець моря», йдеться в листі Міністерства оборони Франції, направленому до НАТО у вівторок, повідомили пресі посадовці країни.

Причиною стала розбіжність позицій країн стосовно Лівії. Франція вважає, що НАТО має «сумлінно дотримуватись» ембарго на торгівлю зброєю з Лівією і звинувачує Туреччину у неодноразовиї порушеннях ембарго ООН, пише АР. Також конфлікт між країнами погіршився в червні, через інцидент між турецьким і французьким кораблями та спроби провести перевірку щодо перевезення зброї.

Посол Туреччини у Франції, під час зустричи з парламентарями країни в середу, звинуватив Париж у подвійних стандартах щодо Лівії, заявивши, що країна закриває очі на порушення ембарго з боку ОАЕ та Єгипта, які підтримують генерала Хафтара в Лівії. Туреччина надавала військову підтримку на захист уряду в Лівії, проти генерала Хафтара.

Французький посадовець відповів послу, що політика Парижа ніколи не була двозначною і Франція засуджує будь-які порушення ембарго.

Інформацію про те, що генерала Хафтара активну підтримує Росія, оприлюднило Командування силами США в Африці.

Дивіться також: Час-Тайм. Правила фінансової грамотності під час пандемії - лекції волонтерів зі США

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG