Спеціальні потреби

Британія допоможе Україні у відбудові пошкодженої енергетичної інфраструктури


Дим від ракетного нападу, Київ, 31 жовтня 2022 року REUTERS/Vladyslav Sodel
Дим від ракетного нападу, Київ, 31 жовтня 2022 року REUTERS/Vladyslav Sodel

Британія надасть допомогу Україні у відбудові пошкодженої інфраструктури, заявив міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі у зверненні до парламенту країни.

"Ми надамо Україні більше підтримки на відбудову її енергетичної інфраструктури і ми зобов'язались виділити £220 мільйони гуманітарної допомоги", - сказав він.

Клеверлі засудив обстріли Росією цивільної інфраструктури: "Єдиною метою Путіна є поширити страх і позбавити українські родини прихистку, світла та опалення із наближенням суворої зими".

Британський дипломат заявив, що Путін мститься українським цивільним тим, що позбавляє їх струму та води, а найбіднішим країнам - зриваючи поставки зерна в межах Чорноморської зернової ініціативи.

Клеверлі засудив Росію за погрози застосування ядерної зброї і попередив, що такий крок змінить природу конфлікту. "Жодна інша країна не говорить про застосування ядерної зброї, - сказав він. - Жодна країна не погрожує Росії чи президенту Путіну".

Компанія DTEK заявила в понеділок, що у неї закінчується обладнання для ремонту. Минулого тижня литовські компанії Litgrid та Amber Grid доправили в Україну устаткування для ремонту пошкоджених енергооб'єктів. Обладнання вартістю майже 100 000 євро допоможе відремонтувати пошкоджені підстанції та газопроводи, повідомили в компаніях.

"Литва всіма можливими способами допомагає Україні", - твітує Міністерство закордонних справ країни.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG