Спеціальні потреби

Байден ініціює план, що дозволить спрямувати активи російських олігархів на допомогу Україні


Президент США Джо Байден планує передати до Конгресу запит на збільшення допомоги Україні а також законопроект, який розширить можливості уряду США вилучати активи російських олігархів та спрямовувати кошти, отримані від таких активів, на допомогу Україні. Таке оголошення очікується під час звернення Байдена в четвер, повідомили в Білому домі.

"Президент Байден надішле пропозицію всеохопного пакету законодавства, який посилить спроможності уряду Сполучених Штатів з притягнення до відповідальності російського уряду та російських олігархів за війну, яку президент Путін розв'язав проти України", - йдеться в повідомленні.

В Білому домі зауважили, що робота з відслідковування та замороження російських активів вже триває. Країни ЄС повідомляють про замороження активів на суму більш ніж 30 мільярдів доларів, включаючи човни, гелікоптери, нерухомість та предмети мистецтва на суму майже 7 млрд дол.

США запровадили санкції і заблокували судна та літаки на суму, що перевищує мільярд доларів а також заморозили сотні мільйонів доларів представників російських еліт на банківських рахунках у США. Іспанія, як повідомляє Міністерство юстиції США, заарештувала яхту вартістю 90 млн дол., що належить підсанкційному російському олігарху Віктору Вексельбергу. В Білому домі також наголосили на нещодавніх санкціях США проти мережі організованої Костянтином Малофєєвим, яка, за звинуваченнями, використовується для ухилення від санкцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG