Спеціальні потреби

Американці зібрали 12 мільйонів доларів на стіну з Мексикою за 4 дні


Члени каравану біженців із Гондурасу біля паркана на стіні кордону США-Мексика в Каліфорнії, 18 листопада 2018 року.
Члени каравану біженців із Гондурасу біля паркана на стіні кордону США-Мексика в Каліфорнії, 18 листопада 2018 року.

Противники Трампа також збирають кошти - на драбини через стіну на екскалатор

Кампанія збору коштів на побудову стіни на кордоні США з Мексикою, яку запустив на платформі GoFundMe ветеран війни в Іраку, у п’ятницю вже перевищила позначку 12 мільйонів доларів. За даними видання USA Today, це другий за величиною зібраної суми фандрейзер в історії сайту, і він ще тільки розпочався.

«Якщо 63 мільйони людей, які проголосували за Трампа, пожертвують 80 доларів, ми зможемо побудувати стіну», – йдеться в описі кампанії.

За чотири дні до кампанії долучилося більше 200 тисяч осіб. Цільова сума – 1 мільярд доларів.

Якщо 63 мільйони людей, які проголосували за Трампа, пожертвують 80 доларів, ми зможемо побудувати стіну

За інформацією NBC News, автор кампанії, ветеран та потрійний ампутант Браян Колфаж ( Brian Kolfage), раніше організовував роботу сайтів, які пов'язували з теоріями змови та расистським контентом. Повідомляється, що соціальна мережа Facebook видаляла створені ним сторінки.

Передати зібрані кошти Міністерству внутрішньої безпеки може бути нелегко, зауважує USA Today. У своїй політиці міністерство цитує федеральний закон, згідно з яким «подарунки не можуть прийматися, використовуватися або викидатися, окрім випадків, коли це спеціально дозволено» Конгресом, пояснює видання.

У відповідь на кампанію збору коштів на побудову стіни, противники Трампа організували кампанії збору коштів на драбини та навіть ескалатор

У відповідь на кампанію збору коштів на побудову стіни, противники Трампа організували кампанії збору коштів на драбини та навіть ескалатор. Організатори цих кампаній обіцяють передати зібрані кошти організаціям, як працюють з мігрантами.

Президент США Дональд Трамп у п’ятницю закликав Сенат затвердити законодавство про витрати, яке включало б його вимогу стосовно нових видатків на 5 мільярдів доларів для фінансування будівництва стіни на південному кордоні. Якщо законодавство не буде прийняте, федеральному уряду загрожує призупинення роботи – так званий "government shutdown".

Дивіться також: Підсумки 2018-го: Чому, та як Білий дім підтримував Україну у протистоянні російській агресії та тиску

XS
SM
MD
LG