Спеціальні потреби

Після відпустки Обаму у Вашингтоні чекає новий політичний ландшафт


Обама з родиною повертаються до Білого дому (ліворуч - Мішель Обама, друга праворуч - донька Малія). 4 січня 2014 р.
Обама з родиною повертаються до Білого дому (ліворуч - Мішель Обама, друга праворуч - донька Малія). 4 січня 2014 р.

Президент США Барак Обама вилетів у неділю до Вашингтона після двотижневої відпустки в своєму рідному штаті Гаваї.

Політичний ландшафт у Вашингтоні змінився відтоді, як Обама поїхав на відпочинок. Після виборів Республіканці отримали повний контроль над обома палатами в Конгресі.

Багато законодавців з нетерпінням чекають на початок поступової відмови від президентських ініціатив, особливо закону про загальне медичне забезпечення, згідно з яким більшість американців зобов’язані придбати медичну страховку.

Багато законодавців хочуть відмовитися від нової імміграційної політики Обами, що дає нелегальним іммігрантам отримати офіційний статус у США.

Поки цього тижня до Вашингтона повертатимуться конгресмени та сенатори, президент вирушить у триденну поїздку до кількох штатів, щоб показати, як його політика, за твердженням демократів, допомогла відновленню економіки США. Поза сумнівом, ця тема стане ключовим елементом його щорічного звернення до американського народу 20 січня.

Аналітики кажуть, що Обаму надихають його дії наприкінці року щодо ухвалення нової імміграційної політики та зближенню з Кубою. Він чітко дав зрозуміти, що користуватиметься правом вето, щоб заблокувати атаки республіканців протягом останніх двох років його президентського терміну.

На міжнародній арені Обама має справу з безпрецедентною хакерською атакою на Sony, у здійсненні якої Вашингтон звинувачує Пхеньян. Президент видав спеціальний указ про розширення санкцій проти Північної Кореї. Пхеньян заперечує причетність до кібер-атаки.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG