Спеціальні потреби

Ухвалення законопроекту на підтримку України не змінило позицію США – Держдеп


У Державному департаменті США заявляють, що ухвалення Конгресом США законопроекту «Акт на підтримку свободи України – 2014» не змінило позицію американського уряду щодо ситуації в Україні. Про це на брифінгу у Вашингтоні в п’ятницю заявила прес-секретар Державного департаменту Джен Cакі (Jen Psaki).

«Наша стратегічна позиція не змінилася. Наша увага – з самого початку цієї кризи - полягає в підтримці України і досягненні дипломатичного вирішення, відповідно до якого буде поважатися суверенітет України і територіальна цілісність. Ми тісно співпрацювали з нашими союзниками і партнерами в Європі та у всьому світі, щоб досягти цього», - сказала Сакі, прокоментувавши ухвалення законопроекту на підтримку свободи України в тому розділі, де йдеться про надання Україні озброєння.

Сакі нагадала, що США приділяли увагу питанню різнобічної допомоги, у тому числі надання Україні 118 мільйонів доларів для забезпечення безпеки. Зокрема, ця допомога включає бронежилети, шоломи, транспорт, тепловізори, комунікаційні засоби, обладнання з розмінування і знешкодження вибухових пристроїв, патрульні катери, протимінометні радарні системи, як також консультування і навчання.

«Ситуація, звичайно, залишається нестійкою, і ми, як і раніше, залишаємося дуже стурбованими нею. І ми продовжуємо вивчати, як найкраще підтримати Україну. Тому ми завжди розглядаємо наші можливості, але нічого не змінилося стосовно нашої налаштованості надавати ту допомогу, яку ми вже забезпечували», - заявила речниця Державного департаменту.

Також вона прокоментувала заяву Міністерства закордонних справ Росії, що рішення Конгресу є конфронтаційним кроком.

Представниця Держдепу США зазначила, що «термін "конфронтаційний" краще використовувати по відношенню до того факту, що продовжуються агресивні дії і пересування гуманітарних конвоїв і збройних сепаратистів вглиб України, яка є суверенною державою. Таким чином, вони повинні більше приділяти увагу цьому, ніж законодавству», яказала Джен Сакі на брифінгу у Вашингтоні в п’ятницю.

Дивіться також: Законопроект Конгресу США про Україну: переваги та недоліки

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG