Спеціальні потреби

МЗС РФ розкритикувало «Акт на підтримку свободи України - 2014»


Чи підпише Обама законопроект на підтримку свободи України?
Чи підпише Обама законопроект на підтримку свободи України?

Росія розкритикувала «Акт на підтримку свободи в Україні - 2014», який схвалили обидві палати Конгресу США, що передбачає виділення 350 мільйонів доларів на надання військової допомоги Україні і введення нового раунду санкцій проти найбільших компаній Росії, контрольованих державою.

За повідомленнями, якщо президент Барак Обама підпише цей законопроект, то Сполучені Штати можуть надати Україні протитанкову і бронебійну зброю, радари, дрони-розвідники, комунікаційне обладнання і боєприпаси.

Законопроект, ухвалений за процедурою спрощеного голосування у четвер 11 грудня, також надає можливість адміністрації президента ввести санкції проти «Рособоронекспорту» і «Газпрому».

Міністерство закордонних справ Росії в коментарі, поширеному в п'ятницю 12 грудня, заявило, що «Акт на підтримку свободи України» не може не викликати глибокого жалю своїм відверто конфронтаційним характером.

МЗС РФ звинуватило США в «безпідставних огульних звинуваченнях» проти Росії. «На шантаж ми не піддамося, національними інтересами не поступимося, втручання в наші внутрішні справи не допустимо», - заявив офіційний представник МЗС Росії Олександр Лукашевич.

За словами одного з авторів «Акта на підтримку свободи України», сенатора-республіканця від штату Теннессі Боба Коркер, одноголосне схвалення Конгресом продемонструвало «тверду прихильність суверенітету України і наш намір змусити Володимира Путіна заплатити за його наступ на свободу і безпеку в Європі».

Дивіться також: Скільки закон про зброю для України чекатиме підпису Обами?

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Треті партії у США. Експлейнер
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:15 0:00
XS
SM
MD
LG