Спеціальні потреби

США закликають Україну захистити посольство РФ


У другій половині дня, близько двохсот людей зібралися у Києві під російським посольством.

«Сполучені Штати засуджують напад на посольство Росії у Києві та закликають українську владу дотримуватись зобов’язань Віденської конвенції та надати адекватну безпеку», - заявила речниця Державного департаменту США Джен Псакі.

У другій половині дня, близько двохсот людей зібралися у Києві під російським посольством. Вони закидали яйцями будівлю диппредставництва РФ, зірвали російський прапор та розмалювали адресну табличку. Пізніше будівля була закидана камінням, внаслідок чого були розбиті кілька вікон. Натовп також перекинув автомобілі, які знаходилися поблизу посольства.

Загін українських правоохоронців, який оперативно прибув для охорони посольства РФ, був змушений покинути місце через тиск з боку учасників протесту. Пізніше, за словами очевидців, люди почали готувати коктейлі «Молотова».

Кількість демонстрантів збільшується. За словами учасників подій, біля посольства перебуває близько тисячі чоловік. Вони вимагають розірвання дипломатичних відносин з Росією до повернення Криму до складу України та депортації співробітників посольства РФ.

МЗС Росії зажадало від України «вжити необхідних заходів для забезпечення безпеки російських дипломатів в Києві", - йдеться в повідомленні міністерства.

Дивіться також: Американської ПРО в Україні не буде - Нуланд
Американської ПРО в Україні не буде - Нуланд
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:24 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

XS
SM
MD
LG