Спеціальні потреби

Олбрайт : Україна має право бути частиною Європи


Представники делегації від Національного Демократичного Інституту провели зустрічі з українською владою.

Україна має право бути частиною Європи, заявила керівник делегації спостерігачів за достроковими виборами президента України від Національного демократичного інституту, колишній Державний секретар США Мадлен Олбрайт у Києві під час зустрічі з головою Верховної Ради України, виконуючим обов'язки президента України Олександром Турчиновим.

«Сьогодні - історичний час, коли український народ зможе підтвердити свій вибір бути частиною демократичного світу» , - сказала Мадлен Олбрайт. Вона відзначила важливість проведення виборів і підкреслила, що «Україна має право на західний вибір і право бути частиною Європи», йдеться в повідомленні прес-служби виконуючого обов'язки президента України.

У свою чергу Олександр Турчинов зазначив, що український народ виборов своє право на самостійний шлях розвитку.

«Ми почали серйозні перетворення в економічній і соціальній сферах, мета яких - побудувати правову, незалежну і демократичну державу, і, незважаючи на агресію Російської Федерації, ми йдемо цим шляхом » , - зазначив Олександр Турчинов.

За його словами, всі спроби Російської Федерації, спрямовані на дестабілізацію ситуації в країні , провалилися: вибори 25 травня відбудуться. «На більшій частині території країни вибори пройдуть демократично і прозоро. Україна ніколи не повернеться до пострадянської імперії, яку прагне побудувати керівництво Росії. Україна буде незалежною, демократичною і європейською країною, як того хоче народ нашої держави», - сказав Олександр Турчинов.

У свою чергу, Мадлен Олбрайт привітала зусилля української влади з підготовки та проведення виборів.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG