Спеціальні потреби

Понад 47 мільонів американців сьогодні живуть на державну допомогу


Понад 47 мільонів американців сьогодні живуть на державну допомогу
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:28 0:00
Direct link

Понад 47 мільонів американців сьогодні живуть на державну допомогу

За даними урядової статистики, понад 47 мільонів американців сьогодні покладаються на державну допомогу малозабезпеченим. Але чи можна прожити у США на 4 долари на день?

Саме стільки в середньому держава виділяє малозабезпеченим родинам. Тож ініціативна група волонтерів з програми “Hunger Challenge” вирішила спробувати на собі, як живеться людям на дні соціальної піраміди. Однією з таких є волонтерка Лора Кан, яка любить готувати:

«Я готую картопляне зукіні».

Втім, цього тижня разом з чоловіком вони повинні прожити на 4 долари на день. Це те, що уряд в середньому виділяє на родину. І 4 долари – навіть не половина того, що середньостатистична американська пара витрачає на їжу на день, говорить директор центру харчової допомоги міста Арлінгтон Чарльз Менґ:

«І тут ви розумієте, з чим кожного дня доводиться зіштовхуватися таким родинам».

Замість свіжих овочів та фруктів – консерви, говорить Лора Кан:

«Натуральне яблуко може коштувати всього на 5-10 центів дорожче за яблучний соус, який вже продається у консервній банці. Здається невелика різниця у ціні. Але коли йдеться про 4 долари на день, то 5 центів тут, 10 центів там – воно все наростає».

Довелося відмовитися навіть від консервованої їжі відомих компаній.

«Величезна різниця в смаку. Вам майже завжди треба додавати спеції до, скажімо, звичайних законсервованих помідорів, щоби вони смакували так як консерви відомих компаній», - додає Лора.

Складно також купити і якісне м’ясо, адже більшість м’яса дуже дороге. Тож цього тижня протеїн вони отримують від квасолі, яку в основному і їдять, говорить Лора:

«У мене тут чорна квасоля, червона, ще один різновид квасолі ось тут».

«Я ніколи не задумувалася над тим, де мені взяти їжу. І мушу сказати це дуже великий стрес для людей, які про це думають. А найбільше я це відчула коли спробувала пожити як вони».
Лора Кан, ВОЛОНТЕР
Лора перечитала чимало літератури, щоби навчитися готувати на 4 долари у день, і склала детальний список того, скільки коштує кожен продукт.

«Довелося докласти чимало зусиль. Мені це подобається бо люблю рахувати. Але пересічні американці, напевно, не захочуть цього робити», - каже вона.

Але це допомогло їй навчитися готувати здорову, смачну та недорогу їжу. Сьогодні на вечерю у неї яйця, картопля і зукіні. І все це коштує долар на людину. Її чоловік Аарон каже, що ця їжа є не менш смачною. Але додає:

«Я бачив скільки Лора працює над цим і мушу сказати, що нормально їсти на такий щільний бюджет – це забирає дуже багато часу».

А для Лори, як вона зізнається, цей досвід відкрив очі на багато речей:

«Я ніколи не задумувалася над тим, де мені взяти їжу. І мушу сказати це дуже великий стрес для людей, які про це думають. А найбільше я це відчула коли спробувала пожити як вони».

Після тижня такого життя Лора каже, що стала з більшим співчуттям ставитися до тих, хто живе на урядову допомогу і мусить щодня думати про те, що вони їстимуть зав
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG