WSJ: У Пентагоні і ЦРУ не вірять, що Росія буде дотримуватися припинення вогню

Ештон Картер

Провідні радники президента Барака Обами переконані, що Росія не буде дотримуватися режиму припинення вогню в Сирії і пропонують знайти можливості для розширення таємної військової підтримки деяких повстанців, які зараз приймають на себе удари російської військової авіації.

Про це повідомляє газета Wall Street Journal.

Посилаючись на неназваного високопоставленого співробітника адміністрації, газета пише, що міністр оборони Ештон Картер, глава Об’єднаного комітету начальників штабів збройних сил генерал Джозеф Данфорд і директор ЦРУ Джон Бреннан займають все більш жорсткі позиції на нарадах у Білому домі, закликаючи вжити нових заходів, які здатні « принести реальні неприємності росіянам».

Але це може привести до того, що США ще глибше загрузнуть в опосередкованому конфлікті в Сирії, враховуючи, що Москва не демонструє особливих намірів знизити свою підтримку президента Башара Асада, пише газета.

Чиновники кажуть, що поки неясно, чи приведе посилення підтримки до серйозної зміни ситуації на даному етапі, враховуючи скільки територій втратили підтримувані ЦРУ повстанці в ході недавньої наступальної операції прихильників режиму, зазначає Wall Street Journal.

Обама не хоче, щоб США або їх регіональні партнери поставляли повстанцям сучасну зенітну зброю для відбиття ударів з повітря, пише видання. Хоча поява таких систем може докорінно змінити ситуацію, будь-яке рішення, яке може безпосередньо допомогти повстанцям у переслідуванні російських солдатів або нищенні російських літаків, може привести до серйозної ескалації напруженості.

Дивіться також: Цю передвиборчу обіцянку Обама хоче виконати бодай в останній рік президентства

Your browser doesn’t support HTML5

Цю передвиборчу обіцянку Обама хоче виконати бодай в останній рік президентства. Відео