Адмірал Маллен критикує WikiLeaks за оприлюднену інформацію

Голова Об’єднаного комітету начальників штабів ЗС США Майк Маллен.

Американський чільний військовий посадовець звинуватив вебсайт WikiLeaks у передаванні ворогам Сполучених Штатів «важливої інформації».

Голова Об’єднаного комітету начальників штабів Збройних сил США адмірал Майк Маллен піддав критиці цей вебсайт в Інтернет-мережі Twitter.

Він також назвав оприлюднення майже 400 тисяч американських секретних військових документів про війну в Іраку «безвідповідальним» вчинком.

Засновник вебсайту WikiLeaks Джуліан Есендж під час прес-конференції у Лондоні захищав своє рішення про розповсюдження інформації. Він сказав, що документи на його вебсайті про війну в Іраку правдиві і що в них не згадано ніяких імен, або інформації, що була б шкідливою для будь-якої групи, чи особи.

Поміж іншого, в документах поміщених на WikiLeaks є дані про те що після очолюваного Сполученими Штатами вторгнення в Ірак у 2003 році там було вбито 100 тисяч людей, а з цього – понад 60% цивільних. Крім цього, там згадується про невідомі дотепер, або офіційно не оформлені, вбивства 15 тисяч людей.