Джим Вебб заявив про участь в президентських перегонах

Джим Вебб

Колишній американський сенатор Джим Вебб заявив про те, що висуне свою кандидатуру на президентських виборах 2016 року. Він стане четвертим демократом, які кинули виклик Гілларі Клінтон - фавориту перегонів за висунення кандидатури від Демократичної партії.

Вебб представляв штат Вірджинія в Сенаті США з 2007 по 2013 рік. У листопаді минулого року він сформував комітет з вивчення питання участі у президентських виборах і закликав до більш «позитивного, далекоглядного керівництва» в Сполучених Штатах.

Він оголосив про висунення своєї кандидатури на власному сайті і заявив, що прийняв рішення балотуватися «після багатьох місяців обмірковування і обговорення».

Під час роботи в Конгресі Вебб поїхав до Бірми - М'янми - і домігся звільнення американського правопорушника Джона Етта, забезпечивши умови безпеки для його відбуття в Бангкок.

Нагороджений званням героя війни у В'єтнамі Вебб відомий своєю критикою зовнішньої політики США і військової стратегії, а також підтримкою американських військ, які проходять службу за кордоном.

За словами Вебба, в центрі уваги його президентської кампанії будуть національна оборона, реформа кримінального правосуддя та економічні питання, які принесуть користь середньому класу.

Іншими суперниками Клінтон в боротьбі за висунення кандидатури від Демократичної партії є сенатор Бернард Сандерс з Вермонта, губернатор штату Род-Айленд Лінкольн Чейфі і колишній губернатор штату Меріленд Мартін О'Меллі.

Дивіться також: Джеб Буш вступає у виборчу боротьбу за Білий дім

Your browser doesn’t support HTML5

Буш 2.0 Чим Джеб відрізняється від Джорджа. Відео